Terwa Tower

Terwa Tower Oulun uudeksi maamerkiksi

Terwa Kiinteistökehitys Oy, Terwa Management Oy ja YIT Talo Oy ovat saaneet suunnitteluvarauksen Oulun kaupungin omistamalle rakennuspaikalle, joka sijaitsee Oulun kaupunginkirjaston takana korttelissa 38 tontin 5 ja Meritorin alueella. Suunnitteluvaraus on voimassa 22.4.2022 saakka.

Osapuolten tarkoituksena on toteuttaa tontille Terwa Tower. Terwa Toweriin on suunniteltu sijoittuvan hotelli, toimistotilaa, ravintola- ja kokoustilaa sekä yksityisomisteisia CitySuites-huoneistoja. Ylimpään kerrokseen suunnitellaan kohtaamispaikkaa, josta on upeat näkymät yli Oulun, suistoon ja merelle. Rakennuksen ja Meritorin alle suunnitellaan tulevan pysäköintihalli.

Terwa Tower tuo kaupunkikuvaan urbaania sykettä kunnioittaen historiaa

Terwa Towerista tulee kaupunkikuvan kannalta merkittävä rakennus kautta koko Oulun historian ja se tuo kaupunkikuvaan urbaania sykettä. Terwa Towerin arkkitehtuuri viestittää rakennuksen ainutlaatuisuutta ja omaleimaisuutta. Mediajulkisivuvalaistus korostaa koko alueen asemaa palveluineen. Toimisto-osion katto myötäilee torialueen aittojen ja Pikisaaren rakennusten muotokieltä.

​Korkeatasoinen hotelli, CitySuites-huoneistoja ja nykyaikaisiin tarpeisiin vastaavaa toimistotilaa

Terwa Toweriin sijoittuu korkeatasoinen hotelli. Hotellihuoneiden lisäksi Terwa Toweriin suunnitellaan rakennettavan yksityisomisteisia CitySuites-huoneistoja.

Terwa Toweriin suunnitellaan nykyaikaisiin tarpeisiin vastaavaa toimistotilaa upealla merinäköalalla. Toimistotiloihin voidaan rakentaa muun muassa moderni monitilatoimisto, jossa on avotilaa, kokoontumistiloja ryhmätyöskentelyyn ja koulutuksiin, isoja ja pieniä neuvotteluhuoneita, rauhallisia puhelinhuoneita sekä monipuoliseen vuorovaikutukseen sopivia alueita.

​Terwa Tower luo edellytyksiä elinvoiman kasvulle

Terwa Towerin korkeatasoinen majoitustarjonta lisää Oulun houkuttelevuutta niille pohjoista eksotiikkaa hakeville turisteille, jotka hakevat majoitukselta erittäin korkeaa laatua. Terwa Towerin korkeatasoinen majoitustarjonta saa vieraan viihtymään Oulussa pidemmänkin aikaa.

Oulun matkailun mahdollisuudet avartuvat, kun piilevä potentiaali osataan hyödyntää tehokkaasti ja innovatiivisesti: korkeatasoinen majoitus yhdistettynä turisteille tarjottaviin pohjoisiin elämyksiin mahdollistaa Oulun matkailun kehittymisen ja voimistumisen.

Terwa Tower täydentää Oulun kokoustilatarjontaa ja mahdollistaa huippuluokan tilaisuuksien järjestämisen majoituksen välittömässä läheisyydessä. Terwa Towerin myötä Ouluun rakentuu uudenlaiset mahdollisuudet poliittisille tilaisuuksille ja liike-elämän ja kulttuurialan tapahtumille.

Lisätietoja hankkeesta antavat

  • Terwa Kiinteistökehitys Oy, toimitusjohtaja Raimo Pahkala, 050 349 3225, raimo.pahkala(at)terwarahasto.fi
  • YIT Talo Oy, aluejohtaja Marko Palonen, 050 583 9472, marko.palonen(at)yit.fi
  • Oulun kaupunki, yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki, 044 703 1112, matti.matinheikki(at)ouka.fi
  • Terwa Management Oy, hallituksen puheenjohtaja Hannu Tarkkonen, 040 594 9173, hannu.tarkkonen(at)terwarahasto.fi
  • Arkkitehtitoimisto Järvinen & Kuorelahti Oy, arkkitehti SAFA Ari Järvinen, 040 843 1222, ari.jarvinen(at)jk-arkkitehdit.fi​

Tuoreimmat luonnoskuvat näet täältä Luonnokset 8.9.2020