Terwa-toimitilakonsepti

Terwa-toimitilakonsepti on kehitetty yrittäjien lähtökohdista

Terwa-toimitilakonsepti on rakennettu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille ja niiden omistajille sopivaksi. Terwa-toimitilassa käytät vuokranmaksun sijaan varoja oman toimitilasi rahoittamiseen: tyypillinen saman kokoisen tilan kuukausivuokra riittää yleensä toimitilaosakkeen kuukausittaisten kulujen kattamiseen. Terwa-toimitilan valmis, pääsääntöisesti kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen yhtiölaina takaa kohtuullisen alkuinvestoinnin.

Terwa-toimitilakonsepti on suunniteltu yrittäjien tarpeet edellä, tarjoten erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille sekä niiden omistajille ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa vuokrakulujen sijaan omaan toimitilaan. Tyypillisesti, saman suuruisen tilan vuokra kattaa Terwa-toimitilaosakkeen kuukausittaiset kulut. Lisäksi, Terwa-toimitilojen verovähennyskelpoinen yhtiölaina tekee alkusijoituksesta kohtuullisen.

Yritystoiminnan muutosten mukana joustavaa toimitilaa

Terwa-toimitilat mukautuvat liiketoimintasi vaihtuviin tarpeisiin. Esimerkiksi, yhdistämällä kaksi toimitilaosaketta, voidaan tarpeettomat toimisto- ja sosiaalitilat jättää rakentamatta, mutta perusrakenteet, kuten LVIS-järjestelmät hiekan- ja öljynerotuskaivoineen, asennetaan aina valmiiksi. Tämä mahdollistaa myöhemmän muutoksen kahdeksi erilliseksi tilaksi ilman suuria lisäkustannuksia.

Nykyaikaista toimitilaa

Terwa-toimitilat ovat myös energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä, usein hyödyntäen maalämpöä lämmitykseen ja jäähdytykseen. Jokainen osake on itsenäinen käyttökustannusten suhteen, mikä antaa omistajalle mahdollisuuden hallita kuluja. Lisäksi, palo-osastointi mahdollistaa monenlaisen toiminnan saman katon alla, mikä lisää tilojen jälleenmyyntiarvoa.

Turvallinen ja toimivaksi rakennettu omistamisen ja rahoittamisen malli

Turvallinen omistus- ja rahoitusmalli Terwa-toimitiloissa on selkeästi määritelty, suojaten omistajaa taloudellisesti ja varmistaen kustannusriippumattomuuden muiden yritysosakkaiden elinkeinotoiminnan arjesta. Kiinteistöosakeyhtiön haltuunotto-oikeus tuo lisäturvaa ja tekee Terwa-toimitilan hankkimisesta yhtä varmaa ja turvallista kuin asunto-osakkeen ostamisen.

​Terwa-toimitila pähkinänkuoressa

Mitä Terwa-toimitila tarjoaa?

 • Tarjoamme monipuolista toimitilaa arvonlisäverolliseen yritystoimintaan, joka vastaa nykyaikaisia standardeja ja laadun vaatimuksia.
 • Toimitilamme ovat muunneltavissa yrityksesi tarpeiden mukaan, mahdollistaen esimerkiksi showroomin tai myymälätilan rakentamisen hallin ja toimistotilojen lisäksi.
 • Kaikki tilamme täyttävät aluehallintoviraston asettamat vaatimukset sosiaalitiloille ja tarjoavat täysin varustellun keittiön.
 • Valitsemme toimitilamme sijainnin huolella, ottaen huomioon sopivuuden yritystoiminnallesi ja mahdollisuuden verkostoitua mahdollisesti saman katon alla toimivien yrittäjien kanssa.
 • Hallitiloissamme on pinnoitetut lattiat sekä öljyn- ja hiekanerotuskaivot.
 • Tarjoamme myös varastotilaa tarpeesi mukaan.
 • Toimitilamme mahdollistavat monen toimialan yritysten toiminnan saman katon, kiitos tehokkaan palo-osastoinnin. (viereisissä toimitiloissa voivat toimia esim. hienomekaaninen konepaja ja liikelahjayritys).
 • Suunnittelemme tilamme joustaviksi, mahdollistaen käyttötarkoituksen muutoksen ja vierekkäisten tilojen yhdistämisen joko väliseinän poistolla tai leveän pariovien asennuksella.
 • Toimitilamme ovat valoisia, kiitos runsaiden ikkunoiden, ja joissakin toimistotiloissa on parvekkeet.
 • Tarjoamme tiloja, joissa on vähintään 5,4 metrin sisäkorkeus, sähköinen nosto-ovi ja erillinen käyntiovi.
 • Rahoitusmallimme on suunniteltu kohtuullisella omalla rahoitusosuudella ja valmiilla yhtiölainalla, joka on pääsääntöisesti verovähennyskelpoinen.
 • Meidän turvallinen ja selkeästi määritelty omistus- ja rahoitusmallimme vastaa asunto-osakeyhtiöstä tuttua mallia, tarjoten taloudellista turvaa ja kustannusriippumattomuuden muista kiinteistöosakeyhtiön osakkeenomistajista. Kiinteistöyhtiön haltuunotto-oikeus lisää taloudellista turvaa.
 • Yhtiöjärjestysmme tukee myös toimitilaosakkeesi muutos- ja täydennysrakentamista, ottaen huomioon viranomaisvelvoitteet ja rakennusmääräykset. Voit vuokrata, pantata tai myydä toimitilasi edelleen.
 • Tilojemme ulkoalueet ovat pääosin asfaltoituja, tilavia ja toimivia, sisältäen aidatun piha-alueen, joka mahdollistaa ympäriajon täysperävaunurekalla, kun tontin koko sen sallii. Uusimmissa Terwa-toimitiloissamme on jopa oma huoneistokohtainen piha-alue, sekä GSM-ohjattu sisäänajoportti, lisäten mukavuutta ja turvallisuutta.

Mitä Terwa-toimitila ei ole?

 • Ei perinteinen, tyypillisesti yksityishenkilöille tuotettu halliosake ilman mukavuuksia. Terwa-toimitiloissa on aina aluehallintoviraston vaatimukset täyttävät sosiaalitilat eli WC:t, suihku- ja pukutilat sekä oikea keittiö.
 • Ei tila harrastustoiminnalle. Terwa-toimitila on suunnattu vain yrityksille, joiden toiminta on arvonlisäverollista ja joiden toiminta on jo vakiintunutta, jolloin omaan toimitilaan sijoittaminen järkevää. Tämän tavoitteena on varmistaa osakkeenomistajan asema välttämällä yksityishenkilöiden ja yritysten väliset taloudelliset ja hallinnolliset eroavaisuudet.
 • Ei tietyn sapluunan mukainen halliosake. Terwa-toimitila antaa paljon mahdollisuuksia räätälöidä oman toimitilasi juuri sinun yrityksesi tarpeita vastaavaksi.
 • Terwa-toimitila on aina luvitettu yritystoimintaan. Markkinoilla on myytävänä / vuokrattavana yritystiloina markkinoitavia halliosakkeita, joiden rakennustekniikka, lvis-tekniikka, palo-osastointi ja ennen kaikkea käyttötarkoitus eivät ole tarkoitettu yritystoimintaan. Nämä tilat on usein luvitettu vain varastointiin.
 • Useat halliosakkeet myydään lisärakennusoptiolla. Tällöin saatetaan antaa ymmärtää, että perusvarastovarustuksella oleva halliosake voidaan ilman muuta ja juurikaan viranomaisia tai kiinteistöosakeyhtiöitä enempää kuulematta myöhemmin täydennysrakentaa omien tarpeiden mukaisesti. Varastokäyttöön luvitettu halliosake on usein vaikeaa ja kallista tai jopa mahdotonta täydennysrakentaa toimistoilla puhumattakaan myymälä/liiketilamuutoksista.
 • Terwa-toimitilassa ei ole monimutkaista, jälkikäteen haettavaa arvonlisävero-osuutta. Tilat myydään arvonlisäverottomina, arvonlisäveroa ei lisätä eikä sitä vähennetä kauppasummasta. Kyseessä on puhdas arvonlisäverosta vapaa osakekauppa. Myöhemmin oman tilan käyttö ja hallinta sekä muutos-, korjaus- ja täydennysrakentaminen ovat kaikilta osin arvonlisäverovähennysoikeuden piirissä.
Kaikki palvelut